Ти тут

Ефірна олія бергамоту. Застосування

Берегомет - рослина своєрідне, сама його назва звучить трохи незвично і викликає інтерес. Є кілька версій походження цього слова. Одна, за традицією, пов`язує бергамот з древньою історією, називаючи його батьківщиною Пергам, одну з визначних пам`яток Туреччини. Друга версія - не менше красива, тому що має італійський «слід», її прихильники вважають, що звучне ім`я цієї рослини походить від назви міста Бергамо, звідки був родом невгамовний Труффальдіно. Кожна з версій по-своєму приваблива, але друга чарівна особливо, адже невгамовні італійці, які багато чого подарували людського роду, цілком могли «винайти» і цей цитрус з абсолютно неїстівної м`якоттю, але надзвичайно цінною шкіркою і неповторним ароматом.

Відео: Ефірна олія бергамоту властивість і застосування

Масло бергамота. застосування

Є і два варіанти родоводу бергамота: перший передбачає його спроможність, як окремого виду сімейства рутових, другий вважає його гібридом звичайного і гіркого апельсина (Помаранчі). До речі, бергамот - це ще й сорт груш.

Чай Earl Grey і цілюща олія

Чай, ароматизований бергамотом, пробували, напевно, багато. Одні, тому що начулися про його надзвичайному ароматі і оригінальному смаку, інші - тому що купили, не прочитавши інформацію на упаковці, і щоб не викидати, все-таки ризикнули його заварити. Кому-то «Граф Грей» подобається, комусь ні, але всі одностайно відзначають його тонізуючі властивості, тому що цей чайок з ранку бадьорить не гірше чашки міцного кави. А причина полягає в тому, що в його склад входить масло бергамота, яке отримують з шкірки, квіток, листочків і молодих пагонів цього представника цитрусових.

Відео: Бергамотове Масло

З шкірки воно проводиться методом холодного віджиму, а з квіток, листя і пагонів - перегонкою з водяною парою. Як показує практика, 1 кг бергамотового масла виходить з 1,5 центнера шкірки, тому і вартість його досить висока. Наприклад, серед сирійських ефірних масел воно знаходиться в середині цінової шкали: 545 рублів за флакончик в 10 мл. Хоча, звичайно, іланг-іланг, лемонграсс, пачулі коштують набагато дорожче.

А ось багатством свого хімічного складу саме бергамотовое масло обійшло багатьох своїх побратимів. У нього входить величезна кількість компонентів:

  • лімонен;
  • камфен;
  • цитраль;
  • гераниол;
  • каріофіллен;
  • D-a-терпинеол;
  • бергаптен;
  • метілантранілат;
  • линалоол;
  • L-линалилацетат.



Останні два речовини і обумовлюють аромат, властивий тільки бергамоту.

Приваблює чоловіків і позбавляє від глистів

Оскільки в бергамотового олії міститься просто букет різноманітних речовин, особливо, терпенів і терпеноїдів, то йому приписується вражаючу кількість різноманітних властивостей. Одні стверджують, що це масло здатне позбавити від страху, вилікувати депресію. Інші радять застосовувати його для виготовлення «чуттєвих» сумішей, які залучають чоловіків і створюють неповторну еротичну атмосферу. Кому-то воно допомогло впоратися з плішивістю, комусь - навіть кинути курити.

Можливо, що у всіх цих твердженнях є частка правди, адже якщо людина вірить в дієвість будь-якого препарату, то ефект плацебо ніхто не відміняв. Але навіть якщо розглядати бергамотовое масло з приземленою точки зору, то воно має досить великою кількістю більш прозаїчних властивостей, завдяки яким застосовується в парфумерній промисловості, у виробництві кондитерських виробів, в народній медицині.

Зокрема, це масло широко використовується для:

  • нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту;
  • лікування грибкових захворювань;
  • позбавлення від паразитів (глистів, наприклад);
  • лікування простудних захворювань.

Фахівці рекомендують для внутрішнього застосування: 25-30 крапель бергамотового масла і 1 чайну ложку меду розчинити в склянки кип`яченої води, розділити цей напій на 3 частини і приймати протягом 1 тижня.

Берегомет

А цей той самий бергамот з несмачною м`якоттю ...

Для зовнішнього використання необхідно виготовити суміш з 10 мл рослинного і 5 крапель бергамотового масла, застосовувати її для лікування погано рубцующихся ран, а також для очищення шкіри від вугрів. Дуже добре допомагає при ангіні полоскання з 3 крапель цього масла, розчинених у склянці теплої води. Компреси з 10 крапель на 200 мл води добре знімають підвищену температуру, а також рекомендуються в комплексному лікуванні варикозного розширення вен.

У домашній косметології ефірне бергамотовое масло теж застосовується досить широко. Його властивість скорочувати пори, нормалізувати функціонування сальних і потових залоз, усувати запалення використовується для догляду за жирною шкірою. Освіжаючі ванни з маслом бергамоту рекомендуються всім (за винятком тих, у кого є індивідуальна непереносимість). Їх потрібно готувати наступним чином:

  • 8 крапель олії змішати зі столовою ложкою молока;
  • залити отриману суміш в неповну ванну, вода в якій має температуру 40-45 градусів;
  • приймати протягом 15 хвилин.

Багато рекомендують користуватися таким засобом, що очищає для шкіри обличчя: додати в 1 чайну ложку виноградного масла 5 крапель ефірного бергамотового, туди ж - 1 чайну ложку тимьянового масла. Якщо застосовувати цю суміш щодня, то результат не змусить себе довго чекати.

Перевірений засіб по догляду за тілом має наступний рецепт:

Така чудова суміш буде освіжати і інтенсивно харчувати шкіру.

Досить широко застосовується бергамотовое масло і для догляду за волоссям. Його додають в шампуні і кондиціонери (1-2 краплі на флакон), його застосовують в різних масках. Дуже добре живить і відновлює пошкоджені, ослаблені волосся наступний склад:

Втерти отриманий препарат в шкіру голови, потримати під шапочкою 15 хвилин і потім промити волосся за допомогою шампуню. Після 3 сеансів волосся оживуть, відродиться їх колишній блиск і краса.


Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення