Ти тут

Масло іланг-іланг. Застосування

Масло іланг-іланг, застосування якого в сучасній косметології і ароматерапії дуже популярно, виготовляють з тропічних квіток дерева Кананга. Отримане в процесі екстракції масло має жовтий колір з яскравим фруктово-квітковим запахом. Пряний вабить аромат квіток зберігається в ефірних маслах. Цей запах найчастіше або підкорює з перших нот, або стає неприємним і задушливим.

Масло іланг-іланг для волосся

Іланг-іланг. фото

Сорти ефірного масла:

  • Extra (Bourbon) використовується для парфуму;
  • перший сорт застосовується для косметичних засобів;
  • другий гатунок також додають в косметику, проте цінність його нижче, ніж першого, а отримання доводиться на третю годину дистиляції;
  • третій сорт йде для виготовлення лосьйонів і мила в якості аромату.

Якщо багато ефірні масла можна назвати вузьконаправленими, то масло іланг-іланг має універсальний характер і широке застосування. Це відмінний засіб для здоров`я тіла, шкіри, волосся, душевного стану і як добавка до їжі.

На що впливає ефірне масло іланг-іланг?

Іланг-іланг - ефірну олію, властивості якого навіть зараз до кінця не вивчені. До лікувальних можна віднести позитивний вплив на емоційний і душевний стан людини:

  • антидепресивну дію (позбавляє від страхів, неспокою, додає бадьорості, легкість і пробуджує творчий потенціал);
  • адаптогенний вплив на психологічного стан (позбавляє від безсоння, підвищує почуття впевненості, активує мозкову діяльність).

Масло іланг-ілангу застосовується як могутній антисептичний засіб і навіть застосовується як афродизіак. На внутрішні органи масло іланг-іланг також благотворно впливає:

  • зменшення головного болю;
  • зниження артеріального тиску;
  • нормалізація менструального циклу;
  • полегшення фізичного стан в період клімаксу;
  • зниження м`язового тонусу;
  • контроль вироблення себума (робота сальних залоз).

Вплив олії іланг-іланг на шкіру обличчя

Завдяки регуляції рівня шкірного жиру на обличчі ефірне масло можна використовувати в косметичних і лікувальних цілях для будь-якого типу шкіри. Особливо благотворно масло буде впливати на акнеічную шкіру. Воно допомагає позбутися від жирного блиску, звужуючи пори. Це запобігає появі вугрової висипки і заважає розвитку запальних процесів. Тому для лікування дерматозу і екземи часто призначають ефірне масло іланг-іланг, застосовуючи його в групі з іншими маслами.




Якщо шкіра навпаки суха, то масло буде сприяти зволоженню. Діючи як антиоксидант, іланг-іланг пом`якшує, освіжає шкіру і виступає як профілактичний засіб від старіння. Якщо шкіра на обличчі схильна до алергії і чутлива до зовнішнього впливу, то масло іланг-іланг відмінно зніме почервоніння, свербіж, а гоммажи з ефірною олією усунуть лущення. Воно відмінно вирівнює структуру і колір шкіри, особливо після відвідування косметолога, дерматолога або солярію.

Різні варіанти зовнішнього застосування масла іланг-іланг не обмежуються тільки шкірою обличчя. Фахівці з манікюру та педикюру давно комбінують його з іншими маслами для зміцнення нігтьової пластинки як в складі лаків, так і ванночок для рук. Незамінне масло іланг-іланг для волосся, так як воно відновлює тонкі і ламкі волосся і усуває проблему їх випадання.

Іланг-іланг ефірне масло. властивості

Як варто застосовувати ефірну олію іланг-іланг?

Масло іланг-іланг не є винятком - як і інші ефірні масла, його не можна наносити на шкіру в чистому вигляді. Для цього необхідно змішувати масло з іншими компонентами або розводити разом з базовими маслами в потрібній пропорції. Часте застосування ефірних масел також не рекомендується навіть в лікувальних цілях, так як це може викликати алергію і роздратування.

Як ароматерапії масла можна вдихати не більше 15-20 хвилин, інакше це може викликати головні болі і зворотний очікуваної реакцію. Двох крапель олії вистачить для отримання потрібного результату при ароматерапії. При використанні масла для аромаванн варто пам`ятати, що на весь обсяг води буде потрібно не більше 5 крапель, розведених в основі (в якості основи можна використовувати, наприклад, мед або молоко).

Додавати ефірне масло в готові косметичні засоби косметологи не рекомендують через консервантів, барвників, які містяться в цих самих косметичних засобах. Так як ефірне масло може проникати до шарів дерми, то розчинення непотрібних хімічних сполук, які були в тому чи іншому кремі може нашкодити здоров`ю людини і привести до запальних процесів на шкірі. В саморобні креми додається не більше 5 крапель масла на 15 г і 3 крапель на 10 г основного продукту. Це також відноситься і до Гоммажі, маскам, скрабам і лосьйонів.

Іланг-іланг - ефірну олію, застосування якого не обмежується тільки інгаляціями, масажем і лікувальними масками - його можна вживати всередину. При цьому масло необхідно розвести в кефірі, чаї, соку, варення або меду. Останнім часом фахівці призначають масло іланг-іланг для хворих на діабет і на епілепсію.

лікарські рецепти

При додаванні 2 мл олії іланг-іланг в суміш з масел лаванди, естрагону, петигрена і аммі зубної в пропорції 2/2/2/5 / 0,5 мл, отриману суміш можна вживати при психосоматичних проявах астми.

Якщо людина перебуває в тривалому стресі, то суміш з масел іланг-ілангу, мандарина, і петигрена в пропорції 1/2/1 мл, нанесена в області сонячного сплетення допоможе розслабитися і підвищити життєві сили.

З метою припинення безсоння можна вживати всередину або масажувати області зап`ястя, хребта і сонячного сплетіння сумішшю масел іланг-ілангу, равінтсари, майорану в пропорції 2/2/1 мл. При цьому суміш потрібно попередньо розвести в сметані або меді.

В як косметичний засіб для сухої шкіри можна робити маску з м`якоті авокадо, 2 крапель іланг-ілангу і 1 краплі олії рожевого дерева. Тримати таку зволожуючу маску необхідно 20 хвилин, після чого змити.

Для акнеічной шкіри підійде маска з масел жожоба, іланг-ілангу і лимона в пропорції 1/2/1 краплі. Її необхідно нанести на півгодини після чого змити.

У морську сіль, просочену маслом виноградних кісточок можна додати краплю олії іланг-іланг. Отриманою кашкою потрібно масажувати шкіру обличчя, уникаючи зони навколо очей не більше двох хвилин, а потім змити. Цей гоммаж допомагає відновити шкіру і надає сяючий колір обличчя.


Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення