Список шкідливих речовин в косметиці
Цей список шкідливих речовин, які можуть входити до складу косметичних засобах, не претендує на те, щоб бути повним, оскільки їх занадто багато, та й косметична промисловість постійно розвивається, з`являються нові інгредієнти, нові назви старих інгредієнтів, різні модифікації. Але я постаралася зробити внести в список всі найпопулярніші складові косметики і більшу частину менш відомих речовин, які можуть мати негативний вплив на наше здоров`я і красу.
Відео: Історія сучасної косметики, шкідливі інгредієнти, склад косметики
Роздрукуйте цей список або сфотографуйте на телефон. Нехай він буде при Вас, коли наступного разу Ви будете вибирати шампунь або крем і допоможе Вам вибрати безпечну косметику, без шкідливих для здоров`я інгредієнтів.
Детально про шкідливі речовини в косметичних засобах - що вони собою являють, де і навіщо використовуються і чим шкідливі - можна прочитати тут: Шкідливі речовини в косметиці. Шкідливі речовини в косметиці. |
Сульфати (Sulfate) та інші пави (поверхнево-активні речовини) |
|
Масла, вироблені з нафти |
|
зволожувачі |
Відео: ШКІДЛИВІ РЕЧОВИНИ В КОСМЕТИЦІ І ПОБУТОВИХ ТОВАРАХ |
консерванти |
|
спирти |
|
Силікон (Silicon) |
|
Альфа гідроксидні кислоти (Alpha Hydrax Acids або AHA`s)(Застосовуються для пілінгу, шкідливі в складі косметики для щоденного застосування) |
|
УФ-фільтри (UV-filter) |
|
Ароматизатори (Fragrances) |
|
Барвники - ФДС (FDC-n або FD&C) |
|
Алюміній (Aluminium) |
Відео: Шкідливі речовини в косметиці. Фактор ризику. |
Інші шкідливі речовини в косметиці |
|
Клітинна косметика (Cellular) |