Виноград: корисні властивості та шкідливі
Відео: Фруктовий марафон. Виноград і його користь
Ніхто і не замислювався, скільки часом сил і праці необхідно, щоб виростити виноград. А адже такий продукт має величезний вплив на здоров`я людини, тому старання власників виноградного виробництва повністю затребувані в сучасному світі.
Відео: Еліксир молодості - Цілющі властивості винограду. 13 серія
Виноград: корисні властивості та шкідливі
Корисні властивості винограду
Завдяки великій кількості фруктових кислот, глюкози і вуглеводів, виноград володіє переважно корисними властивостями для людського здоров`я:
Відео: Користь Білого Винограду
- щавлева, яблучна і мурашина кислоти активно сприяють поліпшенню травлення і обміну речовин;
- зниження рівня холестерину до норми;
- засіб для зменшення проявів нападів мігрені;
- підвищення розумової працездатності та фізичної витривалості організму, завдяки вмісту глюкози;
- сечогінний і потогінний засіб, справляється з регулярними набряклість;
- перешкода виникнення тромбозу;
- темний виноград має противірусну та антибактеріальну дію;
- мінеральні солі, магній, калій, цинк, кальцій роблять виноград корисним і необхідним для людей, які страждають авітамінозом;
- наявність флавоноїдів уповільнює старіння і омолоджуючу впливає на здоров`я і зовнішність.
Всього десяток ягід здатний швидко притупити почуття голоду на кілька годин і зарядити організм порядної порцією енергії.
Відео: ВИНОГРАД КОРИСТЬ | білий виноград користь, чорний виноград користь
Кому не можна вживати виноград
Парадоксально, але ті ж корисні компоненти, що містяться в апетитних ягодах, мають деякі протипоказання використання винограду в їжу:
- глюкоза неприйнятна з раціоном людей, які страждають на цукровий діабет;
- велика кількість вуглеводів, не рекомендується приймати при надмірній вазі і проявах метаболізму організму;
- здатність винограду до бродіння, може мати досить несприятливий вплив на травлення, тому необхідно строго дотримуватися міри;
- діарея, виразка шлунка і захворювання дванадцятипалої кишки є прямими протипоказаннями до виноградного раціону.
Перед тим, як почати часто ласувати цим продуктом, краще отримати точні рекомендації лікаря і бути впевненим в сумісності винограду і стану здоров`я.
Не існує особливих хитрощів в застосуванні продукту, весь процес вживання винограду зводиться до свіжим плодам або соку, приготовленого в домашніх умовах.
У невеликих кількостях, ягоди корисні для дітей старше 3 Років, але і в цьому питанні краще порадитися з педіатром.