Голодування для схуднення
Відео: моє ГОЛОДУВАННЯ 7 днів враження! :) :) :) І схуднення
Наскільки ефективно голодування для схуднення? Як голодувати, щоб схуднути і як зберегти вагу, схуднувши за допомогою голодування? 2 методу і мій особистий досвід голодування для схуднення.
- Мій особистий досвід голодування для схуднення.
- Чому голодування допомагає схуднути? 5 причин, чому голодування допомагає схуднути.
- Як саме голодувати, щоб схуднути? Кілька способів схуднення за допомогою голодування.
Мій особистий досвід голодування для схуднення.
Спочатку трохи особистого досвіду. Колись я схудла на кілька розмірів за допомогою голодування. І вага не повернувся.
Мій метод схуднення включав в себе не тільки голодування, а й заняття спортом. Зате між голодуваннями ніяких обмежень в їжі я не дотримувалася! Один з плюсів мого методу схуднення - навіть якщо не дотримуватися всіх рекомендацій по правильному входу і виходу з голодування, результат все одно буде.
Отже, ось як я жила протягом декількох місяців:
Мій метод схуднення - вправи
5 днів на тиждень по утрам займалася в спортзалі перед роботою. Програма занять - в основному, анаеробні (силові) вправи. Силові тренування будують м`язи, прискорюють метаболізм і допомагають очищенню організму.
Мій метод схуднення - голодування
Голодування я проводила щотижня від 36 годин (1.5 дня) до 60 годин (2,5 дні). Це короткі голодування на воді. Правильний вхід і вихід з таких голодувань хоч і важливий, але не такий критичний, як при тривалих голодування.
Відео: Голодування. День 12. Голодування для схуднення. Чи можна схуднути голодуючи?
Під час голодування я не робила вправ, але багато гуляла, їздила на море. Свіже повітря і рух дуже важливо при голодуванні. Тому я проводила голодування на вихідних.
Є ще одна причина, по якій голодування краще поєднати з вихідними чи відпусткою. Часте явище в період голодування - поганий запах з рота. Жувальну гумку використовувати не можна, а на роботі треба якось спілкуватися з людьми. До того ж, у вихідний день легше впоратися з можливими ускладненнями, іноді виникають при голодуванні, такими, як головний біль. Свіже повітря і рух значно полегшують проходження голодування.
Мій метод схуднення - раціон харчування між голодуваннями
Ніяких обмежень в харчуванні я не дотримувалася. Зараз я веганка (не їм ніяких продуктів тваринного походження), але в той період я не їла тільки м`ясо. Все інше (рибу, яйця, молоко і молочні продукти) я їла без обмежень. В тому числі, тістечка та інші "НЕ дієтичні" продукти. Вобщем, ви зрозуміли - ніякої дієти я не дотримувалася.
За одним винятком - я не пила ніяких газованих, безалкагольное та інших напоїв! Тим більше, дієтичних - від цукрозамінників товстіють. Запам`ятайте це і назавжди виключіть напої та продукти з штучним сахарозаменителями зі свого меню. Єдина альтернатива цукру, яка не завадить процесу схуднення - стевія.
Мій метод схуднення - вода
Вода - це "наше усе"! Пийте якомога більше води під час голодування, на виході з голодування і в період між голодуваннями. Вода виводить токсини, очищає організм і прискорює процеси схуднення.
Мій метод схуднення - втрата ваги
Втрата ваги у мене була поступовою. Від 1 до 2 кг. йшло за час голодування, але половина втраченої ваги поступово поверталася протягом наступних 3-4 днів. В середньому, за місяць я втрачала близько 3 кг. Я не дотримувалася рекомендацій з підготовки до голодування і виходу з голодування, що, звичайно, знижувало швидкість схуднення. Але мені було комфортніше не думати про схуднення в період між голодуваннями.
Заняття спортом 5 разів на тиждень допомагали зберегти і навіть збільшити м`язову масу. В результаті, обсяги значно зменшилися саме там, де це було потрібно. За кілька місяців я три рази змінювала гардероб - старі джинси з мене просто спадали!
Чому голодування допомагає схуднути? 5 причин, чому голодування допомагає схуднути.
Голодування сприяє схудненню з кількох причин:
- Перша причина очевидна - під час голодування їжі в організм не надходить, а калорії витрачаються. Значить, організм використовує власні запаси.
- Друга причина - голодування очищає організм. Очищення організму означає оздоровлення, в результаті якого нормалізується обмін речовин і організм сам починає позбавлятися від зайвих кг.
- Тривале голодування здійснює "перезапуск" всіх систем організму. після такого "перезапуску" зайву вагу зникає разом з іншими проблемами і захворюваннями.
- Під час тривалого голодування зменшується розмір шлунка. Після голодування почуття ситості настає швидше - зменшився шлунок наповнюється меншою кількістю їжі. В результаті, після виходу з голодування процес схуднення триває.
- Голодування пробуджує в організмі "правильні" реакції. Раптом виявляється, що корисна їжа смачна, а шкідливі продукти починають викликати огиду. А правильне харчування сприяє схудненню. Тривале голодування призводить до такого ефекту відразу, а регулярні короткі голодування - з часом.
На відміну від низькокалорійної дієти, голодування не призводить до швидкого набору втраченої ваги. Навпаки, схуднення може тривати і далі. Вага повертається в одному єдиному випадку - при недотриманні рекомендацій щодо виходу з тривалого голодування.
Відео: Голодування для схуднення. Як правильно голодувати для схуднення? [Галина Гроссманн]
Як саме голодувати, щоб схуднути? Кілька способів схуднення за допомогою голодування.
Методи схуднення за допомогою голодування можна розділити на два типи:
У кожного з цих методів схуднення є свої плюси і мінуси.
Увага! Голодування на воді має на увазі відсутність будь-якої їжі і напоїв крім чистої дистильованої або мінеральної води. Навіть невелика кількість соку або шматочок яблука перетворять корисне оздоровче голодування під шкідливу жорстку дієту!
Короткі голодування для поступового схуднення.
Короткими голодуваннями я називаю голодування тривалістю від 1 до 3.5 днів. Голодування менше 24 годин голодуваннями не є. Це - харчова пауза. Для схуднення такі голодування практично марні.
У статті Голодування на воді (Частина 1) описується весь процес підготовки до коротким голодувань на воді, проведення голодування і вихід з голодування. Чим ретельніше дотримуються рекомендації по входу і виходу з голодування, тим результативніше голодування для схуднення.
Короткі голодування для схуднення проводяться за наступною простою схемою:
- Голодування проводиться 1 раз на тиждень протягом декількох місяців - до отримання потрібного результату, вимірюваного в кг і см :-)
- Якщо Ви не маєте попереднього досвіду, то починати слід з одноденних голодувань, поступово збільшуючи тривалість.
- Під час голодування потрібно пити якомога більше води. Пийте часто, не чекайте появи почуття спраги.
- Під час голодування слід відпочивати, гуляти на свіжому повітрі, робити водні процедури (купатися в природних водоймах або приймати душ).
- У перервах між голодуваннями не потрібно дотримуватися дієти. Але рекомендується уникати вживання найбільш шкідливих продуктів, особливо містять багато харчових добавок (ось список 10 найбільш шкідливих продуктів). Будь-які газовані, безалкогольні, енергетичні напої слід повністю виключити.
- Складіть комплекс вправ і регулярно його виконуйте (хоча б 2-3 рази на тиждень). Ваша задача не спалити жир під час тренування (з цим успішно впорається голодування), а не допустити втрати м`язової маси і посилити метаболізм. Тому, при складанні програми тренувань, віддавайте перевагу силовим (анаеробним) вправам.
Плюси коротких голодувань для схуднення:
- Короткі голодування (до 3-х днів) практично безпечні навіть при наявності деяких захворювань. Зазвичай, всі можливі проблеми зводяться до головного болю і поганого запаху з рота, які зникають відразу по виходу з голодування.
- Короткі голодування не вимагають попереднього досвіду.
- Помилки і недотримання рекомендацій з підготовки до голодування і виходу з голодування хоч і знизять ефект, але не не викличуть серйозних ускладнень.
- Виконуючи фізичні вправи в перервах між голодуваннями, легко підтримувати м`язи в тонусі і не допустити втрати м`язової маси.
- Худнути методом регулярних коротких голодувань можна тривалий час, до досягнення бажаного ваги. Темп схуднення з часом не знижується.
- Короткі голодування можуть проводитися у вихідні, не вимагають обмежень фізичної активності і не заважають виконанню повсякденних обов`язків.
Мінуси коротких голодувань для схуднення:
- Схуднення займає тривалий час - від декількох тижнів, до декількох місяців (в залежності від кількості зайвих кг).
- Схуднення за допомогою коротких голодувань вимагає більшої сили волі, ніж одне тривале голодування, оскільки почуття голоду відчувається сильніше в перші дні голодування і зовсім проходить після настання ацидотического кризу (через 7-12 днів).
Тривале голодування для швидкого схуднення.
Тривалі голодування для схуднення можуть тривати від 4 до 40 днів. Чим довше період голодування, тим серйозніше до нього слід готуватися і тим важливіше дотримуватися всі рекомендації при виході з голодування.
У статті Голодування на воді (Частина 2) описуються особливості голодування різної тривалості (голодування на воді до ацидотического кризу і голодування після ацидотического кризу). Перш, ніж зважитися на тривале голодування, потрібно обов`язково провести кілька голодувань меншої тривалості. Також слід провести очищення організму (як мінімум, очищення кишечника). Якщо є така можливість, то перед і під час голодування бажано робити гідроколонотерапія.
Під час голодування бажано виконувати легкі фізичні вправи. Інакше не уникнути значної втрати м`язової маси, замість якої потім з`явиться жир.
Деякою втрати м`язової маси при тривалому голодуванні все ж не уникнути. Як, втім, при будь-якому методі швидкого схуднення. Тому особливо важливо відразу після виходу з голодування почати регулярно виконувати вправи. Приступати до вправ слід з великою обережністю. Силові вправи дадуть більший ефект для відновлення м`язів, ніж аеробні, але починати варто з найменших ваг (відразу після голодування багато вправи краще робити взагалі без ваги).
Плюси тривалого голодування для схуднення:
- Під час тривалого голодування можна схуднути відразу набагато.
- Після ацидотического кризу почуття голоду майже пропадає і голодувати стає легко.
- Очисний і оздоровчий ефект тривалої голодування величезний, тому можливо подальше зменшення ваги внаслідок загального поліпшення стану здоров`я.
- За час тривалого голодування обсяг шлунку встигне сильно скоротитися, що призведе до зменшення обсягів споживаної їжі і, як наслідок, до подальшого схудненню.
Мінуси тривалого голодування для схуднення:
Відео: Голодування для схуднення Відгуки - Відгуки Після Схуднення
- Тривале голодування небезпечно! У домашніх умовах тривале голодування можна проводити тільки маючи досвід більш коротких голодувань.
- Тривале голодування вимагає серйозної підготовки.
- Приймаючи рішення про проведення тривалого голодування для схуднення, варто врахувати, що основна втрата ваги відбувається в перші кілька діб голодування. Потім темпи схуднення знижуються.
- Під час тривалого голодування складно уникнути втрати м`язової маси.
- Складно проводити тривале голодування "без відриву від виробництва". Хоча при голодуванні не потрібно постільний режим, але, чим триваліше період голодування, тим частіше виникають різні ускладнення (слабкість, головний біль, нудота, сонливість).
- Недотримання рекомендацій щодо виходу з голодування може різко знизити ефект голодування для схуднення.
- Перехідний період після виходу з голодування займає мінімум стільки ж часу, скільки саме голодування. Саме в цей період багато зриваються, починають їсти все підряд і набирають назад всі втрачені кг.
Ще статті на тему голодування:
- Користь голодування.
- Голодування на воді (Частина 1).
- Голодування на воді (Частина 2).
- Голодування по ...
- Ускладнення при голодуванні - що робити?
- Ацидотический криз.
- Голодування - відео.
- Невідомі чудеса голодування.